Vardagslyx kan dra åt helv...

Ja, det är ju så? Allt ska vara så lyxigt nu. Man till exempel ska köpa svindyra kök som man sedan inte ska laga mat i. Nej, nej, nej. Man hämtar istället sin mat från den lokala pizzerian/kinaresturangen eller whatever och lägger sedan upp maten fint på IKEAs tallrikar som man, för att få det där lilla extra, betalade lite mer för - den lite lyxigare varianten. Sedan kan man slå sig ner i soffan och slå på TV:n och börja mumsa. Det kallas fredagsmys. När Idol börjar altså. Det är då fredagsmyset verkligen officiellt är startat. Om jag förstått hela konceptet rätt så är det med sin flickvän/pojkvän/sambo/marsvin/hundjävel man utövar fredagsmyset.

När man funderar på detta så ställer man ju sig givetvis följande fråga; Varför gå igenom så mycket jobb med att lägga upp maten, som garanterat smakar likadant direkt ur hämtlådan, på IKEAs flaggskeppstallrikar för att sedan slå på TV:n?

Anledningen att jag frågar är för att jag vill tänka mig att när man lagt upp maten så fint, så har man gjort det av en anledning? Eller? Vill man inte sitta och njuta av sin fina tallrik då? Istället för att titta på Idol i en ansträngd position över soffbordet? Ni kan ju kanske hålla med om att detta låter en smula bissart? Dessutom åker de ju på en massa extra disk vilket i alla fall jag INTE ser som fredagsmys.

Jag känner att jag börjar tappa tråden lite nu. Min tanke var i alla fall att berätta för er, ärade befolkning, att ni gör fredagsmyset helt fel! Idag har jag nämligen torsdagsmys med mig själv, och jag kan lova att det är mycket bättre än det ni håller på med. För att ni ska kunna bli lika lyckliga som jag kommer jag här dela med mig av lite enkla tips.

1. Sluta renovera era kök - köp hellre en större TV.
2. Försök alltid att hålla disken till ett minimum.
3. Sluta lägg upp maten fint. Det blir bara en jävla massa extrajobb när ni ska skära köttet, få upp en potatis utan att förstöra den för mycket och sedan dessutom (om det är någon riktigt överambitiös människa närvarande) få med sallad i lasset. Gör istället som jag gjort nedan.






Skålen ni ser på bild är den absolut bästa skålen jag köpt. Den funkar till allt; frukost, bål, lunch, skurhink, spindelfångare - ja, ta mig fan allt. Denna gången lade jag i pasta som jag kryddade med allaroundkrydda från Santa Maria, ett mycket säkert kort på pastan. En och en halv hamburgare som jag - innan jag blandade i - klippte i lagom stora bitar för en tugga. När jag provsmakade blev det lite torrt. Då slängde jag på lite tacosås, den starkaste modellen såklart. Klockrent. Rörde om och sedan var det bara att hugga in. Jag föreslår att man dricker lite whisky med cola till detta.

Anledningen att man har en djup skål, sked och hamburgare (eller vad man nu vill ha i) uppdelade i lämplig storlek är först och främst att köttbullarna var slut. Det är också för att jag på så vis kan äta i en halvliggande position. Nu vet man att vad man än får på skeden så blir det bra. Man behöver inte fokusera på maten eller trixa med kroketterna - allt är noga förarbetat och det är bara att skyffla. På så vis kan jag ägna mer tid åt TV:n (eller flickvän/pojkvän/sambo/marsvin/hundjävel om jag haft något av det).

Det kallar jag fre.. Torsdagsmys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0